Αξιοθέατα

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε

Αξίζει να δείτε

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της Κιμώλου σήμερα ζουν στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα. Εξαιτίας των πολλών πειρατικών επιθέσεων, το χωριό έχει χτιστεί σαν ένας πραγματικός λαβύρινθος, ώστε να συγχέονται οι επιδρομείς. Μπορείτε να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο το οποίο φιλοξενεί αντικείμενα από τις ανασκαφές στη περιοχή των "Ελληνικών" και να θαυμάσετε αξιόλογα εκθέματα. Εντυπωσιακό είναι το κρυστάλλινο, διαφανές δάπεδο, στο οποίο μπορείτε να περπατήσετε και να παρακολουθήσετε την αναπαράσταση αρχαίας ταφής.

Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο που βρίσκεται εντός του κάστρου, και να περιηγηθείτε στις πύλες του οι οποίες φέρουν τις χρονολογίες επισκευής τους μιας και το 1638 είχε πυρποληθεί.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Σκίαδι (μεγάλο πέτρινο μανιτάρι), τα Ελληνικά με τους αρχαίους τάφους στην παραλία και τη βυθισμένη πόλη εντός της θάλασσας.

Επίσης την περιοχή Πράσα με τα ιαματικά λουτρά και ένα γραφικό κόλπο - μια φυσική πισίνα, τη Γούπα.

Image
Image

Παραλίες

Η Κίμωλος είναι φημισμένη για τις όμορφες και μικρές της παραλίες, όπου η κάθε μια με τη δική της ομορφιά χαλαρώνει και ανανεώνει τον επισκέπτη της.

Στα Μαυροσπήλια αγναντεύεις το ηλιοβασίλεμα, στο Ρέμα και Καρά απολαμβάνεις τις βουτιές από τα βράχια, στη Μπονάτσα – Καλαμίτσι παίζεις με τα πιτσιρίκια στην άμμο (ιδανική για μικρές ηλικίες) και στα Πράσα χαίρεσαι τη λευκή χοντρή άμμο.

Μην παραλείψετε, επίσης, να επισκεφθείτε τη βόρεια πλευρά του νησιού (Σούφι, Μοναστήρια, Θέρμα, Σπηλιά της Γερακιάς) και τη γειτονική Πολύαιγο (Πάνω και Κάτω Μερσίνη, Γαλάζια Νερά, Παραλία Φάρου) και αν έχετε αντοχές για ανάβαση (138 μ. υψόμετρο σε 20 λεπτά περίπου) φτάστε ως τον φάρο, αξίζει τον κόπο!!! Η θέα από ψηλά θα σας αποζημιώσει !!!

eot-mhte
espa
eot-mhte
espa

Επικοινωνία

Χώρα Κιμώλου - Κυκλάδες
Τ.Κ. 84004

E. info@faros-studios.gr
T. +30.2287051473
T. +30.2287051113
K. +30.6978019034