Πληροφορίες

info

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η Κίμωλος έχει έκταση 36 τετρ. χιλιόμετρα και περίπου 800 μόνιμους κατοίκους εκ των οποίων οι περισσότεροι μένουν στο Χωριό. Είναι ένα νησί των Κυκλάδων με πολλούς κόλπους, βραχώδεις ακτές, νησίδες και θαλάσσιες σπηλιές.

Η υψηλότερη κορυφή της είναι το Παλιόκαστρο.

Η Κίμωλος αν και μικρό νησάκι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα μεγαλύτερα μιας και διαθέτει: Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), αγροτικό ιατρείο με 2 ιατρούς και όχημα για μεταφορά ασθενών, φαρμακείο, ελικοδρόμιο, αστυνομικό σταθμό, ταχυδρομείο (ΕΛΤΑ), μηχανήματα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ), λεωφορείο, ταξί, θαλάσσιο ταξί, βενζινάδικο και καταστήματα για να κάνετε τις παραδοσιακές αγορές σας.

Μπορείτε να φτάσετε ως εδώ είτε ακτοπλοϊκώς – με συμβατικό ή ταχύπλοο καράβι από το λιμάνι του Πειραιά σε 8 και 4,5 ώρες αντίστοιχα, είτε αεροπορικώς (30 λεπτά πτήση) μέσω της γειτονικής Μήλου σε συνδυασμό με το ferry boat που εκτελεί καθημερινά και συχνά δρομολόγια μεταξύ Κιμώλου – Απολλωνία Μήλου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Δήμος: 2287051218

Αστυνομικό τμήμα: 2287051205

Αγροτικό ιατρείο: 2287051222

Λιμενικός σταθμός: 2287051071

 

Δρομολόγια πλοίων για Κίμωλο

Δείτε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Κιμώλου.

  Μεταβείτε

 

Δρομολόγια πλοίου Κίμωλου – Μήλου

Η σύνδεση Κιμώλου και Μήλου γίνεται καθημερινά από το φέρρυ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» από Πολλώνια (Μήλος) προς Ψάθη (Κίμωλος) σε περίπου 20 λεπτά μεταφέροντας γρήγορα, αξιόπιστα και με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα, χειμώνα καλοκαίρι.

  Μεταβείτε

 

Marine Traffic

Χάρτης πλοίων πραγματικού χρόνου.

  Μεταβείτε

 

Αεροπορικά δρομολόγια για Μήλο

Αεροπορική σύνδεση μέσω γειτονικής Μήλου σε συνδυασμό με το φέρρυ μποτ Παναγία Φανερωμένη.

  Μεταβείτε

Σχετικά με μας

Έξι δωμάτια χωρητικότητας 2-3 ατόμων, έτοιμα να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν εσάς που αναζητάτε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κατά την περίοδο των διακοπών σας.
Τα Faros studios περιμένουν να «φωτίσουν» και τις δικές σας διακοπές μιας και το όνομά τους δεν είναι τυχαίο αλλά το οφείλουν σε μέλος της οικογενειακής αυτής επιχείρησης που έχει επιτελέσει φαροφύλακας.

Περισσότερα...

espa 2014 2020

eot mhte

 

 

 

Αποδεκτές κάρτες

visa mastercard maestro jcb