Νησιώτικες Συνταγές

faros-studio-ladenia

Λαδένια

Η συνταγή της παραδοσιακής Λαδένιας Κιμώλου.

Υλικά

  • 700 γρ. αλεύρι
  • χλιαρό νερό
  • 5 γρ. μαγιά
  • 3 φρέσκες ντομάτες
  • 2 ξερά κρεμύδια
  • αλάτι & πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Διαλύουμε τη μαγιά και τη ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και λίγο λίγο το νερό μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη μέσα στη λεκάνη για περίπου μια ώρα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της. Στο μεταξύ κόβουμε το κρεμύδι και την ντομάτα σε ροδέλες. Βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί. Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα χοντρό σε πάχος φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, βάζουμε τη ντομάτα, το κρεμύδι και τέλος αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιάσει και πάλι τον όγκο του και ψήνουμε στους 180 C για 50΄ περίπου μέχρι να ροδίσει η λαδένια.

Σχετικά με μας

Έξι δωμάτια χωρητικότητας 2-3 ατόμων, έτοιμα να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν εσάς που αναζητάτε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κατά την περίοδο των διακοπών σας.
Τα Faros studios περιμένουν να «φωτίσουν» και τις δικές σας διακοπές μιας και το όνομά τους δεν είναι τυχαίο αλλά το οφείλουν σε μέλος της οικογενειακής αυτής επιχείρησης που έχει επιτελέσει φαροφύλακας.

Περισσότερα...

espa 2014 2020

eot mhte

 

 

 

Αποδεκτές κάρτες

visa mastercard maestro jcb