Change Language

 

                             

             

Top Panel

Νησιώτικες Συνταγές

ΛΑΔΕΝΙΑ

Λαδένια

Υλικά:

• 700 γρ. αλεύρι
• χλιαρό νερό
• 5 γρ. μαγιά
• 3 φρέσκες ντομάτες
• 2 ξερά κρεμύδια
• αλάτι & πιπέρι
• ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Διαλύουμε τη μαγιά και τη ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και λίγο λίγο το νερό μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη μέσα στη λεκάνη για περίπου μια ώρα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της. Στο μεταξύ κόβουμε το κρεμύδι και την ντομάτα σε ροδέλες. Βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί. Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα χοντρό σε πάχος φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, βάζουμε τη ντομάτα, το κρεμύδι και τέλος αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιάσει και πάλι τον όγκο του και ψήνουμε στους 180 C για 50΄ περίπου μέχρι να ροδίσει η λαδένια.

 

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ (ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ)

Ντοματοκεφτέδες

Υλικά:

• Αλεύρι
• λιαστή ντομάτα (ψιλοκομμένη)
• δυόσμος
• κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• μαγιά
• χλιαρό νερό
• αλάτι, πιπέρι
• λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε για λίγες ώρες σε ένα μπωλ με κρύο νερό τις ντομάτες για να ξαρμυρίσουν. Τις απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας, τις πιέζουμε ελαφρά για να φύγει το νερό και τις ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και το κρεμύδι. Ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό μέχρι να διαλυθεί και την προσθέτουμε μέσα στο λεκανάκι με το κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέτουμε το δυόσμο, το κρεμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και νερό όσο χρειαστεί μέχρι να γίνει ένας πηχτος χυλός. Αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του. Τηγανίζουμε σε προθερμασμενο λάδι.

Photo Gallery

Social Icons

Βρίσκεστε εδώ: HomeΚίμωλοςΝησιώτικες Συνταγές
Scroll to Top